Kategorien
IN- OCH UTSIKTER

Hur propagandans gift fungerar

av Evelyn Hecht-Galinski

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig vad vi nu måste uppleva. Vi är fullt medvetna om att vi kastas in i en katastrof med en tsunami av krigshetsande propaganda. De länder som „hjälpte“ oss i andra världskriget tillsammans med nazisterna är nu med i Nato och försöker dra in oss i det tredje världskriget. En gång tidigare stödde USA Hitlertysklands ekonomi i kampen mot Ryssland. Detta var det enda sättet att möjliggöra Hitlers utrotningskrig. Det är skrämmande hur historien upprepar sig. I dag allierar vi oss med fascisterna i Ukraina och stöder dem i syfte att förstöra Ryssland. Denna rödgröna vändning är bara en fruktansvärd vändning mot upprustning och underdånigt beroende av USA för att tjäna dess anspråk på hegemoni som världsmakt och i syfte att förstöra Ryssland.

Hisnande destruktivt

Det har räckt med några månader för att trafikljusen (den röd-gul-gröna regeringen) ska försätta Tyskland i detta katastrofala tillstånd. Den snabbhet med vilken framför allt tyska intressen har förråtts till förmån för USA och Ukraina är lika hisnande som destruktiv. När allt kommer omkring är man inte van vid att löften från Tyskland hålls, till exempel om 400 000 planerade lägenheter, i ett land där bostäder till överkomliga priser har blivit en nästan ouppnåelig dröm. vars regeringspersonal, långt från medborgarnas behov, föredrar att drömma om en nyvaken ledarfrenesi bort från verkligheten med sin byråkrati, dåligt internet, dålig transportinfrastruktur och en järnväg som kämpar med svårigheter som i slutändan endast järnvägskunderna får betala för. Sjukhusavdelningar stängs, operationer skjuts upp, patienterna avfärdas som offer för ett sjukt system som föredrar att pumpa miljarder till korrupta Ukraina och krigföring. Med privatiseringen tog katastrofen sin början. Brist på läkare, särskilt på landsbygden, brist på sjuksköterskor, både inom sjukvård och äldreomsorg, med ett åldrande samhälle som kommer att öka. Vem ska betala för pensionerna utan invandring?

Ett urval av invandring, som stöds av arbetsmarknadsminister Heil, orsakar dock förödelse. Den „särskilda behandlingen“ av ukrainska flyktingar är skandalös! I slutändan handlar det om ett hat mot muslimer och människor „som ser annorlunda ut än vi“, precis som efter den 11 september. Personalbrist bland lärare, inom hantverksbranschen och inom restaurangbranschen, som ett resultat av en helt felaktig politik under många år.

Vad de rödgröna trafikljusen gör i form av hatfull dilettantism och oöverträffade misstag är dock otroligt. Med all sin makt „tjänar“ de USA:s order och överträffar sig själva i en hopsjunken inmutningsfrenesi som slösar bort miljarder till en korrupt naziststat som vårt land och vi medborgare och skattebetalare saknar och driver in i utarmning.

Goda grannskap med Ryssland

Det är just „beroendet“ av Ryssland som en pålitlig leverantör av den energi vi så desperat behöver som har garanterat en stor del av vårt välstånd! Medborgarna har insett detta och majoriteten vill ha ett gott grannskap med Ryssland. Nästa „kandidat“ på USA:s lista är Kina, som också hotas. Det är inte längre vid Hindukush utan i det korrupta Ukraina och vidare i Kinesiska havet som „vår“ frihet nu försvaras.

De är fulla av hyckleri, vilket jag hittills bara har upplevt när det gäller „den judiska staten“. Hur kan man annars förklara att AA Baerbock, i sin arroganta inkompetens med en total avsaknad av „diplomati“, praktiskt taget kastar runt krav på sanktioner.

När jag hör tyska politiker använda begreppet „förintelsekrig“ i samband med Ryssland blir jag ännu argare. Hur är det med de otaliga utrotningskrig som faktiskt förts av USA? När de första atombomberna i världshistorien fälldes? Började Irakkriget med propagandalögn? Eller Afghanistan? Drönarmorden som drabbar civila? Alla dessa krig var aggressionskrig som stred mot internationell rätt, för att bara nämna några exempel på den långa listan över USA:s krigsförbrytelser. Och alla våldsamma regimskiften? Snart kommer Iran att vara „på gång“ igen och AA Baerbock har redan börjat arbeta.

„Utrotningskrig“ mot Tysklands ekonomi och välstånd

De straffrättsliga processerna under transatlantisk ledning är så transparenta. Och det nuvarande ekonomiska kriget mot Ryssland är ett „utrotningskrig“ mot Tysklands ekonomi och välstånd på bekostnad av oss medborgare i det mest korrupta landet i Europa, Ukraina, som varken försvarar min frihet eller har mitt stöd.

Särskilt en tysk utrikesminister bör ha en viss historisk kunskap och inte glömma de tyska utrotningskrigen mot det dåvarande Sovjetunionen och definitivt inte de 27 miljoner krigsdödade som Tyskland var ansvarigt för. Ändå var Ryssland berett att behandla oss som en granne och partner.

Det nya önskade beroendet av USA för att få tillgång till dess förorenande och överprissatta frackinggas tjänar bara till att sanera det konkursdrabbade landet på vår bekostnad. USA har störts av hur vårt välstånd har ökat medan USA:s utarmning har ökat märkbart. USA har länge haft som ambition att förhindra ett gott samarbete mellan Ryssland och Tyskland.

USA ville ha detta krig mot Ryssland.

Med dessa ryggradslösa och karaktärslösa trafikljuspartner var planen lätt att genomföra. Dessutom finns det en iskall hänsynslöshet med vilken USA:s ekonomiska intressen sätts över det tyska folkets välfärd. USA ville ha detta krig mot Ryssland. Det nazistiska Ukraina med „pausclownen“ Selenskyj som propagandaskådespelare vid varje tillfälle och överallt påslagen är lika outhärdligt som äckligt. Han är bara ett använt INGET i propagandakriget.

Vad har det blivit av Tyskland, dess politik och medier? Ett land på den olivgröna vägen, drivet av patologiskt hat mot Ryssland och frivilligt och underdånigt under USA:s tumme tillbaka till en fascistisk syn, prytt med blå och gula ukrainska flaggor i överflöd.

Den som gör uppror mot denna skadliga politik och vågar demonstrera mot den blir helt enkelt förtalad som „tvärtänkare“ eller högerextremist i våra synkroniserade mass- och statsmedier („offentlig rätt“ och en så kallad „fjärde statsmakt“ finns inte längre, eftersom de inte har uppfyllt sitt uppdrag att rapportera oberoende under lång tid), eftersom en annan åsikt än den som den statliga radion meddelar inte är tillåten. Åsiktsfrihet och åsiktsmångfald existerar inte längre.

Vi är folket! Vi är suveräna!

Vi bör och får inte låta oss skjutas in i ett „extremisthörn“, utan måste protestera uppriktigt och med högt huvud, högljutt mot denna förstörelsepolitik som riktar sig mot oss medborgare. Vi är folket! Vi är suveräna! Vi måste påminna trafikljusen och de missriktade EU-byråkraterna om detta!

Vi har inget gemensamt med en fru v. d. Leyen, som inte skäms för att uppträda som en propagandist klädd i fula blå och gula kläder som Ukra-fascisternas högtalare, och en kommissionär Borell, som knappast kan överträffas i fråga om dumt, oförskämt övermod och öppen rasism. Allt till nackdel för Tyskland – och det är värt att demonstrera mot detta. Frankrike visar oss hur det går till när människor går ut på gatorna i Paris. Vi kan bara hoppas att gnistan sprider sig! Annie Ernaux deltog också i en demonstration i Paris på söndagen med över tusentals deltagare för social rättvisa.

Våra vapen räddar inte liv, utan dödar och dödar avsiktligt. Vad är skillnaden mellan iranska drönare och amerikanska drönare? Varför får EU leverera vapen till Ukraina utan begränsningar och snart utbilda tusentals ukrainare, bara 5 000, för att bekämpa Ryssland? Gör inte detta oss till ett krigsparti och leder oss steg för steg in i det tredje världskriget?

Vad är västerländska „värderingar“ värda? Ingenting alls!

Det är fruktansvärt att behöva bevittna en sådan ensidig lögnaktighet. I stället för att kräva mer och mer „vapen vapen vapen“ och miljarder till Ukraina borde AA Baerbock, trafikljusen och EU, som alltid pratar om „värderingar“, med eftertryck kräva att Julian Assange släpps ut från sitt olagliga tortyrfängelse, vilket borde ha skett för länge sedan, eller att sanktioner mot Israel införs för dess agerande i det olagligt ockuperade Palestina. Även detta visar vad västerländska „värderingar“ är värda – nämligen ingenting alls!

Därför håller jag helt med Sahra Wagenknecht: vi går in i katastrofen med öppna ögon. Därför att USA och Storbritannien är fredsförhindrare och trafikljusen kör efter dessa farliga spelpipor.

Den positiva nyheten var Nobelpriset i litteratur till Annie Ernaux, en modig och beundransvärd kvinna som „stålsattes“ av sitt stöd för ett fritt Palestina och för den icke-våldsamma BDS-kampanjen. Och det är bra att veta att de skrämda antisemitjägarna utan framgång larmade med sin tallyho. I detta sammanhang påminner jag om Günter Grass, eftersom vi sedan hans död har saknat en litterär pristagare av denna kaliber.

Och låt oss nu akta oss för propagandans gift!

Publicerad i Neue Rheinische Zeitung (NRhZ) i nummer 799 av den 19.10.2022 på http://www.nrhz.de/flyer/beitrag.php?id=28277

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert